Elektrische en elektronische apparatuur

Informatie voor particuliere huishoudens

De wet op elektrische en elektronische apparatuur (ElektroG) bevat een groot aantal voorschriften voor de omgang met elektrische en elektronische apparatuur. De belangrijkste zijn hier verzameld.

 1. Gescheiden inzameling van afgedankte apparatuurElektrische en elektronische apparatuur die afval is geworden, wordt afgedankte apparatuur genoemd. Eigenaren van afgedankte apparatuur moeten deze gescheiden van ongesorteerd stedelijk afval verwijderen. Vooral oude apparaten horen niet bij het huishoudelijk afval, maar bij speciale inzamel- en retoursystemen.
 2. Batterijen en oplaadbare batterijen
  In de regel scheiden eigenaars van AEEA gebruikte batterijen en accu’s die niet in de AEEA zitten, van de AEEA voordat zij deze bij een inzamelpunt inleveren. Dit geldt niet indien de AEEA wordt ingeleverd bij openbare instanties voor afvalbeheer en daar met het oog op de voorbereiding voor hergebruik wordt gescheiden van andere AEEA.
 3. Opties voor het inleveren van oude apparaten
  Eigenaars van AEEA uit particuliere huishoudens kunnen deze inleveren bij de inzamelpunten van de openbare instanties voor afvalbeheer of bij de door de fabrikanten of distributeurs opgezette terugnamepunten zoals gedefinieerd door de ElektroG. Een online lijst van inzamel- en innamepunten vindt u hier: https://www.ear-system.de/ear-verzeichnis/sammel-und-ruecknahmestellen.jsf
 4. Kennisgeving gegevensbescherming
  Oude apparaten bevatten vaak gevoelige persoonsgegevens. Dit geldt met name voor apparatuur voor informatie- en telecommunicatietechnologie, zoals computers en smartphones. In uw eigen belang is elke eindgebruiker verantwoordelijk voor het wissen van de gegevens op de oude apparaten die moeten worden weggegooid.
 5. Betekenis van het “doorgestreepte vuilnisbak” symbool
  Het regelmatig op elektrische en elektronische apparatuur afgebeelde symbool van een doorgekruiste vuilnisbak geeft aan dat het betreffende apparaat aan het einde van de levensduur gescheiden van ongesorteerd gemeentelijk afval moet worden ingezameld.Informatie van de fabrikant overeenkomstig § 18 Paragraaf. 2 ElektroG
  Elektrische en elektronische apparatuur
  Informatie voor particuliere huishoudens
 6. Registratienummer van de fabrikant
  Als fabrikant in de zin van de ElektroG zijn wij bij de verantwoordelijke Stichting Elektro-Altgeräte Register (Benno-Strauß-Str. 1, 90763 Fürth) onder het volgende registratienummer geregistreerd:

DE66 745 877
ERA NO.51314

Ankarsrum-Logo-frei
Winkelwagen
Scroll naar boven