Elektriciteitsonafhankelijke alternatieven – de handbediende graanmolens van Salzburg

Elektriciteitsonafhankelijke alternatieven – de handbediende graanmolens van Salzburg

Naast onze Salzburgse graanmolens, die werken met motoren van een Oostenrijkse fabrikant, hebben we ook molens die met eigen kracht kunnen worden bediend. Onze twee Salzburgse handkorenmolens MH 4 en
MH 8
zijn de twee modellen waarmee zelf vers meel en verse bloem met de hand kan worden gemalen.

Voordelen van een handmolen:Elektriciteitsonafhankelijke alternatieven - de handbediende graanmolens van Salzburg

  • een elektriciteitsonafhankelijk alternatief
  • Behoedzaam malen van het graan
  • Voorzieningen voor tijden van crisis

In veel regio’s en landen in de wereld die het zonder elektriciteit moeten stellen, doen onze handbediende graanmolens met granieten molenstenen al tientallen jaren goed en betrouwbaar werk. En niet alleen daar. De MH 4 en de MH 8 zijn stevig gebouwd, eenvoudig te bevestigen en snel en gemakkelijk te bedienen en vormen een echt alternatief wanneer er geen elektrische aansluiting mogelijk is. Op alpenweiden, boten, tweede huizen en campings is altijd gezond meel en muesli beschikbaar.

De eerste handbediende graanmolen, de MH 4, heeft zich al meer dan 35 jaar bewezen. De behuizing van de graanmolen is gemaakt van hard, massief beukenhout. De in de natuur gewonnen granieten molensteen van 12 cm is bewezen duurzaam en zelfslijpend. Graniet is natuurzuiver en wordt geleverd zonder enig bindmiddel.

Met de MH 8 handmolen is Salzburger Getreidemühlen erin geslaagd een handmolen te ontwikkelen waarmee ook grotere gezinnen, gemeenschappen, clubs enz. kunnen worden bevoorraad. Het is daarom geschikt voor een grotere vraag. De molensteen van de MH 8 heeft een diameter van 22 cm.

Vooral voor raw foodisten is het malen van het graan zonder verhitting van groot belang. U bepaalt zelf de snelheid van de slijpsteen met uw kracht en zorgt zo voor een zo zacht mogelijke vermaling van het graan.

Volgens onze ervaring zijn zowel mannen als vrouwen goed in staat om met de handmolen te malen. Maar toch moet gezegd worden dat dit ook een zekere kracht vereist.

Elektriciteitsonafhankelijke alternatieven – de handbediende graanmolens van Salzburg kunt u hier bekijken. >>

We hebben ook een video voor u waarin de MH 8 molen wordt gepresenteerd en “in actie” wordt getoond: Klik hier voor de video >>

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven