Een molen voor het leven

Vandaag willen wij u het molenverhaal vertellen van mevrouw S. F., een trouwe en tevreden klant die vele jaren geleden haar Salzburger graanmolen bij ons kocht.

Een molen voor het leven: Al in 1985 – een ongelooflijke 35 jaar geleden – begon mevrouw F. haar dieet te veranderen en vegetarisch te worden. De belangrijkste reden hiervoor was destijds de oneerlijke veehouderij. Met de verandering van dieet begon ze zich ook intensiever te verdiepen in het onderwerp voeding. Mevrouw F. schakelde over op het koken met volle voeding en werd bijzonder enthousiast over de recepten van Hermine Klein, een Oostenrijkse voedingsdeskundige. Aangezien de recepten van Hermine Klein heel vaak volkoren bevatten, wilde mevrouw F. nu ook overschakelen op zelfgemalen volkorenmeel. Dus toen ze naar haar eigen flat verhuisde, kocht ze een Salzburgse graanmolen. Een molen voor het leven

Mevrouw F. begon nieuwe volkoren recepten uit te proberen en experimenteerde veel in haar keuken. Ze maakte de ervaring op dat in de wholefood keuken het kan gebeuren dat er iets mis gaat. Maar ze hield vol en is ervan overtuigd dat je met ervaring kampioen wordt.

Na meer dan 30 jaar bracht mevrouw F. haar Salzburg graanmolen voor de eerste (en tot nu toe enige) keer binnen voor onderhoud. Verrast over hoe nieuw de molen er achteraf uitzag – en hoe goed hij werkte – kon ze niet geloven dat het echt haar graanmolen was.

Na zoveel jaar is mevrouw F. nog steeds enthousiast over haar molen: ze staat er altijd achter om ervoor te zorgen dat het graan niet opraakt en kan zich niet meer voorstellen gekocht meel – vooral wit meel – te gebruiken. Het geluid van de malende molen is ook gewoon een deel van hun huis.

Voor mevrouw F. is haar Salzburgse meelmolen een deel van haar leven dat haar al zo lang vergezelt. Ze kan zich niet voorstellen dat de molen er niet is. Voor mevrouw F. maken plezier en gezond voedsel deel uit van haar leven, net als haar graanmolen.

Dat was: Een molen voor het leven

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven