Een gevarieerde voeding – zo eenvoudig is het

Een zo gevarieerd mogelijke voeding wordt niet voor niets aanbevolen door voedingsorganisaties. Elk voedingsmiddel – elk stuk fruit of groente, elk soort graan of peulvrucht, enz. – brengt een andere combinatie van essentiële macro- en microvoedingsstoffen met zich mee.

Wat er op ons bord belandt en hoe goed we ons lichaam van belangrijke voedingsstoffen voorzien, bepalen we in de meeste gevallen zelf. In het bericht van vandaag leer je hoe gemakkelijk het is om variatie toe te voegen aan je dieet:

Een gevarieerde voeding - zo eenvoudig is het

  • 1 nieuw voedingsmiddel per week: Voor een gevarieerde voeding is het niet alleen goed om de voedingsmiddelen die u al kent anders te gebruiken, maar ook om nieuwe dingen te proberen. Als je boodschappen gaat doen – of bijvoorbeeld één keer per week – kies dan een voedingsmiddel dat je nog niet kent. Bijgevolg zult u ook nieuwe recepten uitproberen, wat zorgt voor afwisseling op uw borden.

  • Kies seizoensgebonden voedsel: Elk seizoen brengt andere groenten en fruit. Dit is een kans om gewoon te kopen wat in je eigen land verkrijgbaar is. En als bij toverslag verandert het menu.

  • Eten volgens de regenboog: Laat uw creativiteit de vrije loop en bereid uw gerechten kleurrijk. Door zo kleurrijk mogelijk te eten, kan de diversiteit aan secundaire plantenverbindingen groeien. Deze worden in planten aangetroffen in de vorm van kleur-, geur- en smaakstoffen, beschermende stoffen, enz. en hebben meestal een gunstig effect op de gezondheid.
  • Zowel gekookt als rauw: Voor een meer gevarieerde voeding kun je overdag tussen de gekookte maaltijden door ook iets rauws eten. Bijvoorbeeld een smoothie, fruit in hele stukken of gewoon een kleurrijke, seizoensgebonden salade bij uw gerechten.

Met deze ideeën en motivatie staat niets een gevarieerde voeding in de weg!

En als je nog steeds wilt weten hoe je
VOOR
of
TIJDENS
koken, we hebben hier de blogberichten voor je!

Bronnen

https://www.dge.de/index.php?id=52

https://getreidemuehle.com/getreidemuehlen-blog/

https://www.bevegt.de/

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven