De grof-fijninstelling van onze Salzburgse graanmolens

De grof-fijninstelling van onze Salzburgse graanmolens

Onze Salzburg graanmolens hebben een grof-fijn instelling die fascinerend eenvoudig met één hand te bedienen is. Van FEIN naar GROB of van GROB naar FEIN kan ook gemakkelijk tijdens tijdens de maaltijd.

Weet u dat de grof/fijnregeling van de molen een van de belangrijkste onderdelen is voor een blijvend fijn maalresultaat?

Onze onverwoestbare grof-fijnregeling is almeer dan 30 jaar beproefd!
Dankzij een perfecte technische oplossing liggen de molenstenen gedurende de hele levensduur van de molen precies parallel aan elkaar.

Wij gebruiken geen plastic draad zoals tegenwoordig gebruikelijk is, maar veranderen alleen de maalfijnheid door de onderste molensteen omhoog en omlaag te brengen.

Ons verfijnde, slijtageonafhankelijke instelsysteem voor de werking werd overgenomen uit de koppelingsconstructie van voertuigen en is de logische garantie voor fijne bloem, zelfs na tientallen jaren!

Vaak heb je echt fijn meel nodig voor gebak of ander gebak, maar soms heb je wat grover meel nodig voor bijvoorbeeld brood. En onze Salzburg graanmolens kunnen u dit alles bieden dankzij de grof-fijn instelling. Het is ook mogelijk om graan te malen. Als u bijvoorbeeld muesli wilt maken voor het ontbijt, of het graanmeel gewoon wilt toevoegen aan yoghurt voor tussendoor, kunt u dit doen met het verse meel. Graanmeel kan ook worden gebruikt voor de bereiding van graansoepen.

Onze tip voor een ontbijt pap met granen maaltijd:

Laat het graanmeel (of het nu haver, spelt of tarwe is) een nacht weken. In de ochtend kunt u zaden (bijvoorbeeld lijnzaad, chiazaad of sesamzaad) en/of noten toevoegen. U kunt ook fruit toevoegen aan uw ontbijtpap. Seizoensgebonden en vers fruit zou het beste zijn. Voor een “zekere kruidigheid” kun je er ook kaneel of kokosschilfers overheen strooien. Nogmaals, er zijn geen grenzen aan wat u kunt uitproberen!

Degenen onder u die al een Salzburg graanmolen hebben, zijn welkom om ons te laten weten welke ervaringen u al heeft met de grof-fijn instelling.

Fijne dag!

P.S. Dit kan je ook interesseren:
Waarop letten voordat je boodschappen doet – Nuttige tips van Berti

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Email

Lees meer artikelen ...

Vollkorn vs. Weißmehl: Ein ernährungsphysiologischer Vergleich - Salzburger Getreidemuehlen
Uncategorized

Volkoren vs. wit meel: een vergelijking van voedingswaarden

Volkoren vs. wit meel: een vergelijking van voedingswaarden Voeding speelt een centrale rol in ons fysieke welzijn. Toch zijn volkorenproducten al jaren de focus van voedingsdeskundigen en gezondheidsexperts. Maar waarom eigenlijk? En wat is het verschil tussen volkorenmeel en witmeel? Dit artikel is bedoeld om een voedingsvergelijking tussen de twee te geven. De basis: wat

Lees meer "
Sauerteig vorbereiten: Omas bewährte Tipps, die Sie wissen sollten!
Dingen om te weten

Zuurdesem bereiden: Oma’s beproefde tips die je moet weten!

Zuurdesem bereiden: Oma’s beproefde tips die je moet weten! Ben je altijd al nieuwsgierig geweest naar hoe je traditioneel zuurdesem bereidt volgens oma’s recept? Dan ben je hier precies op de juiste plek! We laten je zien hoe je dit zonder enige moeite kunt doen en waar je rekening mee moet houden. Laat oma’s beproefde

Lees meer "
Die besten pflanzlichen Proteinquellen für eine gesunde Ernährung
Dingen om te weten

De beste plantaardige eiwitbronnen 🌿 voor een gezond dieet

Het belang van plantaardige eiwitten voor een gezond dieet Eiwit is een belangrijke bouwsteen voor ons lichaam en plantaardige eiwitbronnen zijn een geschenk van de natuur. Ze zijn niet alleen gezond, maar ook ethisch en milieuvriendelijk. Waarom plantaardige eiwitten? Plantaardige eiwitten zijn niet alleen een uitstekend alternatief voor dierlijke eiwitten, ze hebben ook een aantal

Lees meer "
Molenverhalen

Salzburger Graanmolen aan boord van de Traumschiff MS Berlin

Salzburger Mühle 1987 aan boord van Traumschiff MS Berlin en een woedende treindienstleider die hen uit de trein wilde gooien. Werner Ultsch herinnert zich zijn cruise op de MS Berlin nog steeds. Onder geen beding wilde de enthousiaste pionier van de wholefoodkeuken zijn graanmolen in Salzburg opgeven toen hij als chef-kok vanuit Innsbruck vertrok voor

Lees meer "
Dingen om te weten

Het belang van volkorenproducten in een evenwichtig dieet

Het belang van volkorenproducten in een evenwichtig dieet Een evenwichtig en gezond dieet is de sleutel tot een lang en vitaal leven. Volkorenproducten spelen hierbij een essentiële rol. Ze zijn rijk aan belangrijke voedingsstoffen en helpen verschillende ziekten te voorkomen en het welzijn te verbeteren. Volkorenproducten komen van de hele korrel, waarbij alle delen van

Lees meer "
Winkelwagen
Scroll naar boven