De grof-fijninstelling van onze Salzburgse graanmolens

De grof-fijninstelling van onze Salzburgse graanmolens

Onze Salzburg graanmolens hebben een grof-fijn instelling die fascinerend eenvoudig met één hand te bedienen is. Van FEIN naar GROB of van GROB naar FEIN kan ook gemakkelijk tijdens tijdens de maaltijd.

Weet u dat de grof/fijnregeling van de molen een van de belangrijkste onderdelen is voor een blijvend fijn maalresultaat?

Onze onverwoestbare grof-fijnregeling is almeer dan 30 jaar beproefd!
Dankzij een perfecte technische oplossing liggen de molenstenen gedurende de hele levensduur van de molen precies parallel aan elkaar.

Wij gebruiken geen plastic draad zoals tegenwoordig gebruikelijk is, maar veranderen alleen de maalfijnheid door de onderste molensteen omhoog en omlaag te brengen.

Ons verfijnde, slijtageonafhankelijke instelsysteem voor de werking werd overgenomen uit de koppelingsconstructie van voertuigen en is de logische garantie voor fijne bloem, zelfs na tientallen jaren!

Vaak heb je echt fijn meel nodig voor gebak of ander gebak, maar soms heb je wat grover meel nodig voor bijvoorbeeld brood. En onze Salzburg graanmolens kunnen u dit alles bieden dankzij de grof-fijn instelling. Het is ook mogelijk om graan te malen. Als u bijvoorbeeld muesli wilt maken voor het ontbijt, of het graanmeel gewoon wilt toevoegen aan yoghurt voor tussendoor, kunt u dit doen met het verse meel. Graanmeel kan ook worden gebruikt voor de bereiding van graansoepen.

Onze tip voor een ontbijt pap met granen maaltijd:

Laat het graanmeel (of het nu haver, spelt of tarwe is) een nacht weken. In de ochtend kunt u zaden (bijvoorbeeld lijnzaad, chiazaad of sesamzaad) en/of noten toevoegen. U kunt ook fruit toevoegen aan uw ontbijtpap. Seizoensgebonden en vers fruit zou het beste zijn. Voor een “zekere kruidigheid” kun je er ook kaneel of kokosschilfers overheen strooien. Nogmaals, er zijn geen grenzen aan wat u kunt uitproberen!

Degenen onder u die al een Salzburg graanmolen hebben, zijn welkom om ons te laten weten welke ervaringen u al heeft met de grof-fijn instelling.

Fijne dag!

P.S. Dit kan je ook interesseren:
Waarop letten voordat je boodschappen doet – Nuttige tips van Berti

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven