De accessoires voor uw Salzburg graanmolen (1/2)

De accessoires voor uw Salzburg graanmolen (1/2)

Om ervoor te zorgen dat niets het koken, bakken en huishoudelijk werk met een Salzburgse graanmolen in de weg staat, heb je naast de graanmolen iets anders… precies, de accessoires!

Allereerst heb je graan nodig. De granen die wij aanbieden
biologische granen
komt van een kleine molen in de buurt van Salzburg en is Bio-Oostenrijk gecertificeerd. Wij hebben deze molen als partner gekozen omdat wij het waarderen dat het graan in Oostenrijk wordt geteeld, GGO-vrij is en afkomstig is van biologische landbouw. Naast de “conventionele” granen, zoals tarwe, spelt, rogge en haver, bieden wij ook aan Einkorn en maïs in de aanbieding.
Het graan moet worden opgeslagen op een koele, droge en zo mogelijk donkere plaats.

Als je eenmaal graan hebt gekocht, is de volgende vraag: waar kun je het het beste opslaan? Juist, in een
Graanschuur
!

Graan wordt optimaal bewaard als het op een luchtige, droge plaats wordt opgeslagen en bovendien voortdurend in beweging is. Hoe droger het graan, hoe beter de kwaliteit van het meel. Droog graan is de belangrijkste voorwaarde om schimmel te voorkomen!

Onze graanzakken zijn graanzakken van voorgewassen, natuurlijk linnen. Dit is wasbaar tot 60 graden. In onze linnen graanopslag is het graan ook veilig voor mottenplagen.

Om koken en bakken zo gemakkelijk mogelijk te maken, hebben onze graanopslagplaatsen een slim automatisch afvoersysteem. Deze kan zelfs met één hand worden bediend.De accessoires voor uw Salzburg graanmolen (1/2)

We hebben de linnen graanschuren in drie verschillende maten voor u. Wij bieden ook wandhouders voor 3 canvas tassen.

Maar dat is niet alles wat wij aan accessoires aanbieden. In een ander artikel zullen wij u kennis laten maken met onze meelzeefmachines, broodmanden en Zwitserse stenen dennenkommen.

Tot dan!

Bijdragen aan
Spelt
,
Haver
, Maïs en
Einkorn
maar ook andere granen vindt u
hier >>

En omdat niet alleen graan goed moet worden bewaard, maar ook het gebakken brood, kunt u hier lezen hoe en vooral waar ik mijn brood goed bewaar. >>

Dat was: De accessoires voor uw Salzburg graanmolen (1/2)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven