De 10 voedingsregels van de DGE

De Deutsche Gesellschaft für Ernährung e.V. (Duitse Voedingsvereniging ) – ook kortweg DGE genoemd – is een onafhankelijke wetenschappelijke Duitse beroepsvereniging die zich ten doel stelt voedingsonderzoek te bevorderen, te evalueren en te publiceren. Het geeft ook advies en voorlichting over voeding ten behoeve van de volksgezondheid.

De DGE staat achter een volwaardige voeding. Hoe dit eruit moet zien is samengevat in de 10 regels van de DGE.

De 10 voedingsregels van de DGE in één oogopslag:

  1. Geniet van voedseldiversiteit: Eet gevarieerd en geef de voorkeur aan overwegend plantaardig voedsel.
  2. Groenten en fruit – neem er 5 per dag: Dagelijks moeten minstens 3 porties groenten en 2 porties fruit worden gegeten. Hieronder vallen ook peulvruchten en noten en zaden.
  3. Kies hele granen: Graanproducten zoals brood, pasta, rijst en dergelijke moeten in de volkorenvariant worden gegeten.
  4. Vul de selectie aan met dierlijk voedsel: Melk en zuivelproducten kunnen dagelijks worden geconsumeerd,De 10 voedingsregels van de DGE vis moet worden beperkt tot 1-2x per week. Als er vlees wordt gegeten, dan niet meer dan 300-600 g per week.
  5. Gebruik vetten die de gezondheid bevorderen: Plantaardige oliën verdienen de voorkeur. Kijk uit voor verborgen vetten in kant-en-klare levensmiddelen, snoepgoed, worst, enz.
  6. Minder suiker en zout: Voedingsmiddelen met veel zout of toegevoegde suiker moeten worden vermeden.
  7. Water drinken is het beste: dagelijks 1,5 liter – bij voorkeur water of ongezoete thee. Suikerhoudende en alcoholische dranken worden afgeraden.
  8. Kook zachtjes: Voedsel moet met zo weinig mogelijk water en vet worden gekookt. Vermijd het bakken, grillen, frituren of verbranden van voedsel.
  9. Eet bewust en geniet: Voldoende tijd bij het eten en grondig kauwen zijn zeer belangrijk.
  10. Let op je gewicht en blijf in beweging: Een gezonde voeding is een perfecte aanvulling op lichaamsbeweging. Er moet niet alleen regelmatig aan lichaamsbeweging worden gedaan, maar er moet ook aandacht worden besteed aan een actieve dagelijkse routine.

Als u vragen heeft over de 10 dieetregels van de DGE, kunt u een reactie achterlaten of een e-mail sturen naar j.fuschelberger@agrisan.at. We kijken er naar uit!

Referenties

https://de.wikipedia.org/wiki/Deutsche_Gesellschaft_f%C3%BCr_Ern%C3%A4hrung

https://www.dge.de/index.php?id=52

https://getreidemuehle.com/mit-vollwertiger-ernaehrung-ins-neue-jahr/

Dat was: De 10 voedingsregels van de DGE

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven