Brood correct bewaren

Waarschijnlijk kennen we allemaal het probleem dat brood dat niet op tijd wordt opgegeten hard wordt of gaat schimmelen. Wat kun je dan doen om dit te voorkomen en brood goed te bewaren?Brood correct bewaren

Het is het beste om brood te bewaren in een niet te dichte verpakking. Brooddozen, blikken, potten of broodtrommels van hout met ventilatiesleuven zijn dus geschikt. Het is optimaal voor het brood als de omgeving constant warm en droog is. Daarom mogen brooddozen en dergelijke niet in de buurt van vensterbanken worden geplaatst. Het wordt ook aanbevolen om alleen brood in de broodtrommel te doen. Ander gebak dat met zout is bestrooid, zorgt er juist voor dat het water uit het brood wordt verwijderd. Om schimmel in de broodtrommels te voorkomen, moeten ze ook regelmatig worden schoongemaakt en de kruimelresten worden verwijderd.

Als je geen broodtrommel of lunchbox hebt, kun je ook een stoffen zak gebruiken. Dit moet altijd schoon zijn en ook droog en luchtdoorlatend. Bewaar brood in geen geval in plastic of andere luchtdichte zakken.

Het is goed om te weten dat brood niet in de koelkast moet worden bewaard, omdat het brood bij ongeveer 0 graden sneller oud wordt. Het brood is daarom het best houdbaar op kamertemperatuur.

Als u brood invriest, moet u het ’s nachts langzaam laten ontdooien in de keuken. Als je het brood echter heel snel nodig hebt, wikkel het dan in aluminiumfolie. Zet het in de voorverwarmde oven. Het brood moet ongeveer 35 minuten bakken op 200 graden Celsius. Het beste is om kleine baksels pas een uur voor gebruik uit de vriezer te halen en snel in de voorverwarmde oven te zetten.

Als uw brood hard wordt, betekent dit niet dat u het moet weggooien. Je kunt er bijvoorbeeld gemakkelijk paneermeel van maken. Een andere mogelijkheid is om het brood in kleine blokjes te snijden. Bak ze in olie. Dan kun je ze als croutons gebruiken in salades of soepen.

Als u nieuwe ideeën hebt kunnen verzamelen of als u uw brood op een andere manier “succesvol” bewaart, laat het ons dan weten en schrijf een commentaar.

Fijne dag!

P.S. Als je nog wilt leren hoe je je brood goed en lekker kunt kruiden, kijk dan eens op deze link: https://www.getreidemuehle.com/de/der-duft-von-brot-ist-wie-duft-der-heimat/

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven