Berti’s volkoren ontbijtkoek

Hallo, Berti komt bij je terug! En ik had het al zo druk met bakken. Als de eerste kaars al brandt op de adventskrans, ben ik bijzonder gemotiveerd om kerstkoekjes te bakken. En ik hou ervan nieuwe dingen te proberen. En ik heb me laten vertellen dat peperkoek erg populair is. Ze smaken echt kerstachtig.

IngrediëntenBerti's volkoren ontbijtkoek

  • 400 g volkorenmeel (ik heb vers volkoren speltmeel gemalen – je kunt ook volkoren tarwemeel gebruiken)
  • 100 g geraspte noten (walnoten of amandelen)
  • 2-3 el peperkoekkruiden
  • 2 theelepels zuiveringszout
  • 2 eieren
  • 8 el honing
  • 80 g boter
  • Een beetje melk om te bedekken

Voorbereiding

U kunt het deeg het beste de dag voordat u het gaat bakken al klaarmaken. Neem een kom en meng het volkorenmeel met de noten, kruiden en baksoda. Voeg dan de eieren, honing en boter toe. Meng alles door elkaar en kneed tot een homogeen deeg. Zet het deeg nu in de koelkast en laat het een nacht rusten tot de volgende dag.

Nu heb je twee mogelijkheden om de peperkoek te bereiden. U kunt het deeg op een met bloem bestoven oppervlak uitrollen en er vormpjes uitsnijden. Je kunt ook kleine, ronde wafeltjes nemen en met het deeg een koepel vormen en die erop leggen.

In beide gevallen moet u de peperkoek voor het bakken met melk bestrijken.

Bak dan Berti’s volkoren ontbijtkoek op 170°C gedurende ongeveer 10 minuten en laat daarna zeker afkoelen.

En, wat je ook moet weten:

Een blik is het beste voor opslag. In eerste instantie moet u ze niet volledig sluiten. Als de peperkoek een beetje hard is geworden, kun je een appelhelft even in het blik leggen. U moet ze er echter altijd weer uithalen of er, indien nodig, een andere in doen.

Je kunt de peperkoek ook versieren! Na het afkoelen kun je er bijvoorbeeld glazuur of chocoladeglazuur op smeren. En dan misschien versieren met noten. Probeer het gewoon!

Berti wenst u een mooie adventstijd!

Hier vindt u nog steeds ons veganistisch fruitbrood recept >>

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven