Berti’s verse bosbessenpasteitjes

Berti’s verse bosbessenpasteitjes

Hallo en groeten,

Berti, uw kleine muis, heeft weer contact! Op mijn laatste reis door zomers Oostenrijk, stopte ik bij verse bosbessen. Iedereen die mij kent weet dat ik graag eet, kook en bak. En dus greep ik ook deze keer de kans en pakte een mand vol bosbessen. Dit werd een heerlijk, zoet zomergerecht – namelijk bosbessenpasteitjes! Vooral nu in de zomer, wanneer ze overal verkrijgbaar zijn, smaken bosbessen heerlijk zoet en fris. Hier is het recept voor jou:

Ingrediënten

Bosbessen pasteitjes

  • 400 g bosbessen
  • 150 g speltbloem
  • 4 eieren (apart)
  • 150 ml melk (optioneel ook met sojamelk)
  • 3 el berkensuiker
  • 1 pakje vanillesuiker
  • 1 scheutje mineraalwater
  • (een shot rum)
  • Boter om te bakken
  • bloemsuiker

Voorbereiding

Scheid eerst de eieren. Klop de eiwitten op met een snufje zout erbij tot ze stevig zijn. Koel ondertussen de opgeklopte eiwitten in de koelkast. Klop vervolgens de eierdooiers, suiker en vanillesuiker tot een romig geheel. Voeg vervolgens de vloeistoffen toe, d.w.z. melk en een scheutje mineraalwater. Voeg als laatste het speltmeel toe om er een dik deeg van te maken. Misschien moet u wat extra melk of bloem toevoegen om een homogeen mengsel te krijgen. Spatel tot slot de opgeklopte eiwitten en de bosbessen erdoor. Als u wilt, kunt u ook een klein scheutje rum toevoegen voor de smaak.

Verhit nu de boter in een pan. Voor de afwerking van de bosbessenpasteitjes wordt nu het beslag in de pan geschept en worden de pasteitjes uitgebakken.

Omdat ik, Berti, zo’n zoetekauw ben, strooide ik wat poedersuiker over mijn verse bosbessengebakjes en deed er een dot vanille-ijs bij. Ik kan je vertellen: dat was echt goed!

Ik hoop dat u geniet van het bakken van de bosbessenpannenkoeken en wens u een heerlijke zomerdag!

Tot ziens, Berti van de Salzburgse Graanmolens

P.S. Als je net zo van zoete bakkerijen houdt als ik, hier is er nog een.
recept voor sultana broodjes
voor jou.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven