Berti’s veganistisch pompoenbrood in oktober

Goedemorgen iedereen,

Uw bak-enthousiasteling Berti is weer in contact!
Buiten begint het herfstig te worden. De bladeren aan de bomen beginnen van kleur te veranderen en het wordt ook wat vroeger op de avond donkerder. Juist dan ben ik graag thuis en probeer ik nieuwe recepten uit, die ik dan met jullie deel. En degenen die mij kennen, weten dat ik veel belang hecht aan seizoensgebonden groenten en fruit. De pompoenen, die ook in het seizoen zijn, zien er altijd zo heerlijk uit. Dus een paar dagen geleden besloot ik iets nieuws te proberen. Ik heb een pompoenbrood gebakken! U vindt het recept hieronder:

Ingrediënten:

 • 250 g Hokkaido pompoen (geraspt)
 • 350 g bloem (ik raad aan een
  Salzburgse graanmolen
  om je meel vers te malen! Ik heb speltmeel gebruikt – de volkoren soort, natuurlijk).
 • 1 zakje droge gistPompoenbrood
 • 150 ml groentedrank of water (lauw)
 • 1 el olie
 • 1 snufje zout
 • optioneel: een beetje kaneel en nootmuskaat

Voorbereiding:

Meng voor het deeg de bloem met de droge gist. Voeg vervolgens de plantaardige drank of het water toe en kneed het deeg tot een homogene massa. Voeg dan de olie en de pompoen toe. Misschien moet je wat meer bloem of groentedrank/water toevoegen. Als je wilt, kun je eventueel kruiden toevoegen. Doe het deeg in een kom, dek het af en laat het op een warme plaats een uur rijzen. Kneed het deeg vervolgens nog een keer goed door.

Nu heb je twee opties: Je kunt een bakblik tijdens het rijzen invetten met een beetje olie. De oven moet ook worden voorverwarmd op 180°C voordat u het deeg in de bakvorm doet. Zet ook een kom warm water in de oven. Na ongeveer 30 minuten baktijd moet het veganistische pompoenbrood klaar zijn.

Je kunt ook gewoon een brood vormen en het op de bakplaat met bakpapier leggen. Baktijd en temperatuur blijven hetzelfde. Afhankelijk van de oven kan de baktijd natuurlijk iets verschillen.

Ik kijk uit naar uw feedback en wens u veel succes!

Uw Berti

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven