Berti’s vanillecakejes op basis van volkorenmeel

Ik heb niet zo snel kunnen kijken, er is een jaar voorbij, want binnenkort is het weer Kerstmis! Ik hou vooral van de adventstijd: als de sneeuw buiten ligt, zoals hier in Salzburg al het geval is, en het buiten eerder donker wordt, maak ik het me heel gezellig in mijn muizengrot. En ik gebruik deze tijd meestal – zoals u waarschijnlijk al kunt raden – om kerstkoekjes te bakken. En laatst maakte ik heerlijke vanillecakejes. Hier is het recept voor jou:

Ik heb meer dan een kilo vanillecakejes gemaakt, zodat je de hoeveelheden als richtlijn kunt gebruiken.

Ingrediënten

  • 400 g volkorenmeel (ik raad aan speltmeel te gebruiken en het spelt bij voorkeur te malen met een Salzburger graanmolen)
  • 300 g geraspte of gemalen noten (ik laat het aan jou over of je walnoten, hazelnoten of amandelen gebruikt)
  • 300 g boter
  • 250 g suiker (rietsuiker of honing zijn ook geschikte alternatieven)
  • 3 eidooiers
  • een snufje zout
  • en voor het vanillesmaakje 3 geraspte vanillestokjes of 1-2 pakjes vanillesuiker

Voorbereiding

Kneed alle ingrediënten samen tot een deeg en koel het afgewerkte deeg twee uur. Vorm het deeg vervolgens tot rolletjes, die een diameter van ongeveer 1,5 cm moeten hebben. Snijd kleine stukjes af of scheid ze met een deegkaart en vorm croissants. Leg de vanillecakejes op een bakplaat en bak ze ongeveer 15 minuten op 180° in een voorverwarmde oven. Maar let op de soezen door in het ovenraam te kijken en haal ze er op tijd uit, want ze mogen niet te donker worden.

Je kunt de verse vanillecakejes direct na het bakken met poedersuiker bestrooien. Laat vervolgens afkoelen en geniet.

Nou, ik denk dat de vanillecrescents gewoon ongelooflijk goed smaken en ze brengen me echt in de kerststemming bij een kopje thee.

Uw Berti wenst u een fijne tijd voor Kerstmis!

PS. De kerstspecial van Salzburg Grain Mills is de Carina Mill. Kijk er eens naar!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven