Berti’s Buchtel recept in oktober

Berti’s Buchtel recept in oktober

Zoals je waarschijnlijk al gehoord hebt, ben ik een grote fan van volkoren recepten! Ik weet ook dat het lichaam van mijn muisje veel voedingsstoffen binnenkrijgt die in witte bloem niet in zo’n grote verhouding voorkomen. En omdat jouw Berti altijd zo dol is op snoepen, maakte mijn muizengrootmoeder boekjes van volkorenmeel met vanillesaus. En zodat u ook kunt proeven en genieten van deze heerlijke boekjes, heb ik hier het recept voor u:

Voor het Buchtelte deeg meng je 500 g volkorenmeel (het is aan jou welke je wilt gebruiken – maar ik raad ten zeerste aan je eigen meel te gebruiken), een pakje verse gist, 75 g suiker en een pakje vanillesuiker, 100 g boter, 200 ml melk, een ei, een snufje zout, wat uitgeknepen citroen en een beetje kaneel. Laat het gekneedde Buchteldeeg een uur rijzen. U kunt een vorm invetten die geschikt is voor de oven en de oven zelf voorverwarmen voordat u de boekjes vormt. Maak dan kleine balletjes van het deeg, die je kunt vullen met jam. Ik vind het het lekkerst als de Buchteln gevuld zijn met abrikozenjam. Bak de volkoren koeken vervolgens 25 minuten in de oven op 200°C. U kunt de Buchteln dan warm serveren – eventueel met vanillesaus – en genieten. Zo doet mijn muizenmeisje het ook altijd.

Veel bakplezier en een fijne dag in oktober,
Uw Berti

PS. Als je in de stemming bent voor meer volkoren recepten, heeft Berti een zoet recept voor sultana broodjes gemaakt met volkorenmeel.

En als je ook de
volkorenkoekjes van Berti
kun je ze hier met één klik vinden. De Weckerl zijn vooral lekker als ze vers zijn. Met zowel een zoete coating als een hartige topping smaken Berti’s volkoren koekjes gewoon zooo lekker.

Winkelwagen
Scroll naar boven