Astma door in de winkel gekochte bloem?

Nou, stel je voor wat ik laatst oppikte: ik zat in mijn muizenhol toen plotseling twee vrienden die al een paar jaar een Salzburgse graanmolen gebruiken langs de deur kwamen. En let nu op wat ze zeiden:

De jonge vrouw vertelde dat ze al jaren aan astma leed. Ze probeerde verschillende goede raadgevingen om de astma beter te maken, maar niets hielp. Toen besloot ze een graanmolen te kopen. En hier komt het:

Sinds ze haar meel maalt met een Salzburgse graanmolen en haar eigen brood bakt, heeft ze geen last meer van astma. Is dat niet geweldig?

Toen Christine vroeg wat ze nog meer aan haar dieet had veranderd, was het antwoord:“Niets! Dat alleen al heeft me geholpen. Daarom kwamen we vanuit München langs om u erover te vertellen en u te bedanken voor uw geweldige molen.”

Mijn muizenoren hoorden toen iets anders: het gekochte, reeds gemalen meel is speciaal gekweekt en heeft slechts een zeer dunne schil en een groot endosperm en is bovendien behandeld tegen ongedierte en schimmelontwikkeling.

Natuurlijk kan ik niet met zekerheid zeggen of het gedenatureerde meel en brood dat in bakkerswinkels wordt gekocht de oorzaak zijn van het astmaprobleem. Zeker is wel dat ze het goed doet met haar zelfgemalen meel en zelfgebakken brood.

Het is interessant wat voor informatie ik daar altijd oppik!

Als je meer wilde weten over granen en graan, zoek dan eens op! U kunt ook interessante informatie vinden op onze website.

Tot ziens en een fijne dag in juli,

Uw Berti

Winkelwagen
Scroll naar boven