Aromatisch theezaadje knijpen met de Salzburger Flake Master

Stel je voor: Een van onze klanten is niet alleen dol op
onze Salzburgse vlokkenmeester
hij wees ons er ook op dat de flaker ook kan worden gebruikt om theezaden te pletten. We weten dat specerijen gemakkelijk te pletten zijn, maar er thee van maken is een geweldig idee! Vooral nu het vroeg in de avond donker wordt en sommige mensen het zich thuis gemakkelijk maken met een kopje thee.

Onze klant meldt dat hij vroeger de theezaden fijnstampte met een vijzel. Dit vergde inspanning: Voor twee kopjes anijs-komijn-venkelthee gebruikte hij 1 afgestreken eetlepel hele anijszaden, ½ eetlepel karwijzaad en 2 afgestreken eetlepels venkelzaad. Maar omdat de textuur van de zaden verschillend is, moesten alle zaden één voor één met een vijzel worden fijngestampt. Aangezien onze klant een Salzburger Flockenmeister bezit, kan hij alle ingrediënten gewoon in de trechter doen en erdoorheen rollen.

In tegenstelling tot in een vijzel geplette theezaden zijn met een flaker geplette zaden intenser van geur en smaak. Mogelijk is de reden hiervoor dat de oliën beter uit de zaden kunnen worden geperst.

Bij bereiding met bovenstaande hoeveelheid anijs-, karwij- en venkelzaad meldde onze klant het volgende:

“Het resultaat is perfect: met dezelfde hoeveelheid zijn de smaak en het aroma sterker en smaakt het nog beter. Ik kan ook minder zaden gebruiken om dezelfde smaak te krijgen. Dat scheelt dan zelfs geld.”

Dat klinkt veelbelovend, nietwaar? Het aroma is dus intenser en u bespaart ook nog eens geld – hoe uitstekend!

Veel dank op dit punt, natuurlijk, aan onze klant, die ons niet alleen dit geweldige idee gaf, maar ook foto’s meestuurde.Aromatisch theezaadje knijpen met de Salzburger Flake Master

Als u meer wilt weten over het oergraan einkorn, dat rijk is aan mineralen, kunt u onze laatste blogpost hier lezen. >>

En hier kunt u ook kijken naar onze Salzburg flake master >>

Een fijne dag en een gezellige theetijd!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven