Als je van plan bent een molen te kopen of je ogen open hebt bij het kopen van kaas!

Zoals je weet is kaas, samen met granen, mijn favoriete voedsel. Hmmm…
Maar omdat goede kaas niet goedkoop is, denk ik goed na over welke kaas ik koop.

Maar hoe kan ik kaas bestellen als ik het niet eerst kan proeven????
Dus moet ik zoveel mogelijk te weten komen over het voorwerp van mijn toekomstige culinaire genoegens.

En dat valt niet mee, want vaak is een kaas mooi verpakt en ik ben ook geen getrainde kaaskenner. Hoe moet ik de juiste beslissing nemen?
Als ik alleen naar de buitenkant kijk, dan kan ik me behoorlijk vergissen. Helaas heb ik dit in de loop van mijn lange leven als muis verschillende keren moeten meemaken.

Ik kijk dus naar de samenstelling en de ingrediënten, controleer zorgvuldig de houdbaarheidsdatum en kijk ook waar mijn kaasje vandaan komt.
Hoe meer geld ik uitgeef, hoe meer ik bestudeer en heen en weer denk.

Waar het mij om gaat zijn de ingrediënten, de materialen: Ik hou niet van kaas met veel kunstmatige toevoegingen. En daar moet ik vooral opletten, want dat zie je op het eerste gezicht niet.

Ogen open bij het kopen van kaas – zegt het muizenbrein!

En wat mijn kaas betreft – er is maar één kaas – Salzburgse kaas!

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Email

Lees meer artikelen ...

Vollkorn vs. Weißmehl: Ein ernährungsphysiologischer Vergleich - Salzburger Getreidemuehlen
Uncategorized

Volkoren vs. wit meel: een vergelijking van voedingswaarden

Volkoren vs. wit meel: een vergelijking van voedingswaarden Voeding speelt een centrale rol in ons fysieke welzijn. Toch zijn volkorenproducten al jaren de focus van voedingsdeskundigen en gezondheidsexperts. Maar waarom eigenlijk? En wat is het verschil tussen volkorenmeel en witmeel? Dit artikel is bedoeld om een voedingsvergelijking tussen de twee te geven. De basis: wat

Lees meer "
Sauerteig vorbereiten: Omas bewährte Tipps, die Sie wissen sollten!
Dingen om te weten

Zuurdesem bereiden: Oma’s beproefde tips die je moet weten!

Zuurdesem bereiden: Oma’s beproefde tips die je moet weten! Ben je altijd al nieuwsgierig geweest naar hoe je traditioneel zuurdesem bereidt volgens oma’s recept? Dan ben je hier precies op de juiste plek! We laten je zien hoe je dit zonder enige moeite kunt doen en waar je rekening mee moet houden. Laat oma’s beproefde

Lees meer "
Die besten pflanzlichen Proteinquellen für eine gesunde Ernährung
Dingen om te weten

De beste plantaardige eiwitbronnen 🌿 voor een gezond dieet

Het belang van plantaardige eiwitten voor een gezond dieet Eiwit is een belangrijke bouwsteen voor ons lichaam en plantaardige eiwitbronnen zijn een geschenk van de natuur. Ze zijn niet alleen gezond, maar ook ethisch en milieuvriendelijk. Waarom plantaardige eiwitten? Plantaardige eiwitten zijn niet alleen een uitstekend alternatief voor dierlijke eiwitten, ze hebben ook een aantal

Lees meer "
Molenverhalen

Salzburger Graanmolen aan boord van de Traumschiff MS Berlin

Salzburger Mühle 1987 aan boord van Traumschiff MS Berlin en een woedende treindienstleider die hen uit de trein wilde gooien. Werner Ultsch herinnert zich zijn cruise op de MS Berlin nog steeds. Onder geen beding wilde de enthousiaste pionier van de wholefoodkeuken zijn graanmolen in Salzburg opgeven toen hij als chef-kok vanuit Innsbruck vertrok voor

Lees meer "
Dingen om te weten

Het belang van volkorenproducten in een evenwichtig dieet

Het belang van volkorenproducten in een evenwichtig dieet Een evenwichtig en gezond dieet is de sleutel tot een lang en vitaal leven. Volkorenproducten spelen hierbij een essentiële rol. Ze zijn rijk aan belangrijke voedingsstoffen en helpen verschillende ziekten te voorkomen en het welzijn te verbeteren. Volkorenproducten komen van de hele korrel, waarbij alle delen van

Lees meer "
Winkelwagen
Scroll naar boven