Allergieën hebben vele gezichten – maak je eigen veganistische drankjes!

Allergieën hebben vele gezichten – maak je eigen veganistische drankjes!

Het is bekend dat steeds meer mensen verschillende soorten graan of brood niet meer kunnen verdragen.

Vaak is het echter voldoende om naar de dichtstbijzijnde “goede bakker” te gaan en geen brood te kopen bij de broodbakstations van supermarkten.

U weet misschien al dat veel backlings uit Polen of zelfs China komen.Allergieën hebben vele gezichten - maak je eigen veganistische drankjes!

Het is een feit dat dit brood niet te vergelijken is met goed, eerlijk bakkersbrood. En als u al werkt met een Salzburgse graanmolen en je eigen brood bakt, dan weet je wat een genot brood kan zijn.

Maar niet alleen granen kunnen allergieën veroorzaken. Veel mensen moeten of willen bewust zonder koemelk.

Veganistische dranken (volgens de wet mag de term melk alleen worden gebruikt voor dierlijke melk) worden dan tegen een hoge prijs gekocht. De verpakking is meestal tetrapack, en we willen allemaal plastic verpakkingen vermijden.

Wie weet hoe je sojadranken, amandeldranken, haverdranken, enz. moet bereiden? Wat wordt er aan de drank toegevoegd om hem lekker en romig te maken en welke ingrediënten staan er niet bij?

Welk water werd gebruikt? Hoe schoon zijn de ingrediënten gereinigd?

Is het niet een goed idee om je eigen veganistische drankjes te maken – en heel gemakkelijk ook?

U weet niet alleen wat er in de drank zit, maar ook – en dat is nog belangrijker – wat er niet in zit.

Bovendien zijn veganistische drankjes echt duur en kunnen ze voor een fractie van de kosten zelf worden gemaakt.

Je hoeft niet te prutsen met een pan en een blender, er is een gebruiksvriendelijk apparaat waarmee je in 20 minuten een grote verscheidenheid aan veganistische drankjes kunt bereiden.

Bijna 20 jaar geleden hebben wij, de fabrikanten van de
Salzburg Graanmolens
leerde het eerste apparaat voor het maken van veganistische drankjes kennen op een beurs in Duitsland.

Niemand was geïnteresseerd – maar we zagen het voordeel van het apparaat, dat ons werd voorgesteld als een apparaat om “sojamelk” te maken. Wij zijn pioniers geweest om veel gezinnen te helpen geld te besparen, plastic verpakkingen te vermijden en natuurlijk zelfgemaakte, lekkere drankjes bij de hand te hebben voor het gezin.

Soja is een van de 5 heilige granen en het apparaat past daarom goed bij onze molens en onze houding tegenover wholefoodvoeding.

Maar het was een lange weg van de eerste apparaten naar de huidige VEGAN STAR actief.

Vandaag kunnen we het u presenteren op onze website ( www.veganstar.eu ) – neem een kijkje!

Als u meer wilt weten over intoleranties – in het bijzonder over coeliakie – volg dan deze link >>

Allergieën hebben vele gezichten – maak je eigen veganistische drankjes!
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Email

Lees meer artikelen ...

Vollkorn vs. Weißmehl: Ein ernährungsphysiologischer Vergleich - Salzburger Getreidemuehlen
Uncategorized

Volkoren vs. wit meel: een vergelijking van voedingswaarden

Volkoren vs. wit meel: een vergelijking van voedingswaarden Voeding speelt een centrale rol in ons fysieke welzijn. Toch zijn volkorenproducten al jaren de focus van voedingsdeskundigen en gezondheidsexperts. Maar waarom eigenlijk? En wat is het verschil tussen volkorenmeel en witmeel? Dit artikel is bedoeld om een voedingsvergelijking tussen de twee te geven. De basis: wat

Lees meer "
Sauerteig vorbereiten: Omas bewährte Tipps, die Sie wissen sollten!
Dingen om te weten

Zuurdesem bereiden: Oma’s beproefde tips die je moet weten!

Zuurdesem bereiden: Oma’s beproefde tips die je moet weten! Ben je altijd al nieuwsgierig geweest naar hoe je traditioneel zuurdesem bereidt volgens oma’s recept? Dan ben je hier precies op de juiste plek! We laten je zien hoe je dit zonder enige moeite kunt doen en waar je rekening mee moet houden. Laat oma’s beproefde

Lees meer "
Die besten pflanzlichen Proteinquellen für eine gesunde Ernährung
Dingen om te weten

De beste plantaardige eiwitbronnen 🌿 voor een gezond dieet

Het belang van plantaardige eiwitten voor een gezond dieet Eiwit is een belangrijke bouwsteen voor ons lichaam en plantaardige eiwitbronnen zijn een geschenk van de natuur. Ze zijn niet alleen gezond, maar ook ethisch en milieuvriendelijk. Waarom plantaardige eiwitten? Plantaardige eiwitten zijn niet alleen een uitstekend alternatief voor dierlijke eiwitten, ze hebben ook een aantal

Lees meer "
Molenverhalen

Salzburger Graanmolen aan boord van de Traumschiff MS Berlin

Salzburger Mühle 1987 aan boord van Traumschiff MS Berlin en een woedende treindienstleider die hen uit de trein wilde gooien. Werner Ultsch herinnert zich zijn cruise op de MS Berlin nog steeds. Onder geen beding wilde de enthousiaste pionier van de wholefoodkeuken zijn graanmolen in Salzburg opgeven toen hij als chef-kok vanuit Innsbruck vertrok voor

Lees meer "
Dingen om te weten

Het belang van volkorenproducten in een evenwichtig dieet

Het belang van volkorenproducten in een evenwichtig dieet Een evenwichtig en gezond dieet is de sleutel tot een lang en vitaal leven. Volkorenproducten spelen hierbij een essentiële rol. Ze zijn rijk aan belangrijke voedingsstoffen en helpen verschillende ziekten te voorkomen en het welzijn te verbeteren. Volkorenproducten komen van de hele korrel, waarbij alle delen van

Lees meer "
Winkelwagen
Scroll naar boven