9 redenen om meel vers te malen

Iedereen die een graanmolen bezit en gebruikt, kent waarschijnlijk al de voordelen van vers gemalen meel. Maar misschien is er een die het nog niet zeker weet. Daarom willen we je vandaag 9 redenen geven waarom het de moeite waard is om je eigen meel vers te malen.

Het is het waard…

  • …omwille van de frisheid: Waarom u voor vers gemalen meel moet kiezen, kunt u het beste illustreren door het te vergelijken met een appel: wie koopt er nu een halve geschilde appel die al bruin is geworden? Vertaald naar meel, betekent dat dat je geen oud meel zou kopen, toch? Het is niet mogelijk om met het blote oog te zien hoe oud gekocht meel werkelijk is. En om bij de appelmetafoor te blijven – waarschijnlijk zouden de meesten liever een verse appel kopen en hem dan pas afbijten of snijden, nietwaar?
  • …vanwege de beschikbaarheid: Vers meel is altijd in de gewenste hoeveelheid beschikbaar. Aangezien graan bijzonder goed en lang kan worden bewaard, kun je er thuis een voldoende voorraad van hebben en het tot meel malen wanneer je het nodig hebt.
  • … vanwege de gewenste hoeveelheid: Een graanmolen maakt het mogelijk om naar wens wat meer of wat minder meel te malen. Of het nu gaat om grotere hoeveelheden voor brood, kleinere hoeveelheden voor bijvoorbeeld pannenkoeken of slechts een handvol voor het indikken van sauzen – zo hoeft het meel nooit opgeslagen te worden, maar is het altijd vers beschikbaar.9 redenen om meel vers te malen
  • …voor de voedingsstoffen: Het nutriëntengehalte van vers gemalen meel is om twee belangrijke redenen zeer hoog. Ten eerste omdat hoe langer het meel wordt opgeslagen, hoe meer voedingsstoffen het verliest. Ten tweede, omdat de hele korrel gemalen is. Dit bevat een veelheid aan vitaminen, mineralen, voedingsvezels, goede oliën, enz. Als meel industrieel wordt verwerkt, wordt er meestal bewerkt meel van gemaakt, waarbij ongelooflijk veel voedingsstoffen verloren gaan. Zelfgemalen, vers meel is dus altijd volkorenmeel, dat rijk is aan voedingsstoffen. *
  • …vanwege de smaak: Als je meel vers maalt en er iets mee bakt, merk je hoe rijk en lekker het smaakt. Maar eerlijk gezegd is het vrij moeilijk om een smaak dichterbij te brengen in een online blogbericht, of zelfs om mensen daarvan te overtuigen. Het is dus het beste om het gewoon zelf te proberen.

  • …vanwege de mate van fijnheid: Als u uw eigen graanmolen gebruikt om vers meel te malen, kunt u telkens beslissen hoe fijn u het meel wilt hebben. Misschien moet het grof meel zijn voor muesli, of heel fijn meel voor bijvoorbeeld gebak.

  • … vanwege de bijzondere graansoorten: er zijn speciale graansoorten waarvan het meel niet zo gemakkelijk te vinden is en die dan meestal ook vrij duur zijn, omdat conventionele supermarkten ze niet in hun assortiment hebben. Met uw eigen graanmolen kunt u op elk moment zelf vers meel malen van emmer, einkorn, quinoa of peulvruchten zoals linzen of erwten.

  • …vanwege het regionale graan: U kunt niet alleen de bijzondere graansoorten vers malen, maar ook algemeen bekend graan is altijd beschikbaar. Het mooie van vers malen is dat je ook echt regionaal graan kunt kopen. Met in de winkel gekocht meel weet je nooit 100% zeker wat erin zit of waar het graan echt vandaan komt.

  • …omwille van de ervaring: Verse bloem malen is een sensuele ervaring. Je hoort het malen van het graan, ruikt het verse meel en voelt hoe fijn het door je vingers sijpelt als je het aanraakt. Maar dat niet alleen: als je dan je eigen brood of cake bakt, is dat iets heel bijzonders en een ervaring die niet alleen alle zintuigen raakt, maar ook veel vreugde kan brengen.

Onze
selectie van verschillende graanmolens
is groot en gevarieerd – er is iets voor elke beginnende bakker, elke hobbybakker of elke grote keuken. Onze graanmolens in Salzburg inspireren al meer dan 40 jaar mensen bij het malen van vers, gezond en lekker meel.

Het team van Salzburger Getreidemühlen wenst u een prachtige dag!

Tot ziens!

*Als u meer wilt weten over
structuur van een korrel
over de structuur van een korrel, dan
klik HIER >>

Dat was: 9 redenen om meel vers te malen

Zie ook: https: //naturavita.at/selbst-gemahlenes-mehl-ist-gesuender-und-preiswerter/

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven