8 insider tips voor het bakken

Pluizige marmercakes, heerlijke apfelstrudel en romige taarten – voor geoefende (amateur)bakkers is dit allemaal kinderspel. Maar met de juiste voorkennis kunnen zelfs beginnende bakkers slagen in elk bakproject, hoe ingewikkeld ook. 8 insider baktips om uw favoriete taarten vlekkeloos te bakken.

8 insider tips

  1. Om te voorkomen dat het deeg tijdens het kneden aan de deeghaken of de handen blijft kleven, is het goed om ze in te smeren met een beetje olie.
  2. Zeef de bloem en het bakpoeder zodat er later geen klontjes in het deeg komen.
  3. Bakblikken moeten niet met olie, maar met boter of margarine worden ingevet en vervolgens kort in de koelkast worden gezet. Zo absorbeert het deeg later in de oven niet meteen het vet.
  4. Voor een gelijkmatige warmteverdeling tijdens het bakken plaatst u de ovenschaal op het ovenrek en niet op de bakplaat.
  5. Voor fruittaartjes moet u het fruit bestuiven voordat u het in het beslag vouwt. Dit voorkomt dat het fruit in het deeg zakt.
  6. De bekende en aloude eetstokjestest wordt altijd aanbevolen bij het bakken van taarten. Prik daarvoor kort voor het einde van de baktijd met een houten stokje in het hoogste deel van de cake. Als het stokje vrij is van vochtige deegresten, is de taart klaar met bakken.
  7. Hetzelfde geldt voor het bakken van cake: als de cake te lang in de oven heeft gestaan en te droog is geworden, kun je kleine gaatjes prikken en besprenkelen met vruchtensap. Om de gaten te verbergen is het raadzaam de taart te bedekken met een glazuurlaag.
  8. Glazuur (vooral op cake) houdt beter als je er jam onder smeert.8 insider tips

We hopen dat je een of twee van onze 8 insider tips voor het bakken hebt kunnen meenemen. Als u vragen hebt, kunt u commentaar geven of een e-mail sturen naar j.fuschelberger@agrisan.at!

Het team van de
Salzburg Graanmolens
wenst u gelukkig bakken!

In het bericht van vorige week kunt u meer lezen over de
Kneedtechniek van strekken en vouwen >>

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Email

Lees meer artikelen ...

Vollkorn vs. Weißmehl: Ein ernährungsphysiologischer Vergleich - Salzburger Getreidemuehlen
Uncategorized

Volkoren vs. wit meel: een vergelijking van voedingswaarden

Volkoren vs. wit meel: een vergelijking van voedingswaarden Voeding speelt een centrale rol in ons fysieke welzijn. Toch zijn volkorenproducten al jaren de focus van voedingsdeskundigen en gezondheidsexperts. Maar waarom eigenlijk? En wat is het verschil tussen volkorenmeel en witmeel? Dit artikel is bedoeld om een voedingsvergelijking tussen de twee te geven. De basis: wat

Lees meer "
Sauerteig vorbereiten: Omas bewährte Tipps, die Sie wissen sollten!
Dingen om te weten

Zuurdesem bereiden: Oma’s beproefde tips die je moet weten!

Zuurdesem bereiden: Oma’s beproefde tips die je moet weten! Ben je altijd al nieuwsgierig geweest naar hoe je traditioneel zuurdesem bereidt volgens oma’s recept? Dan ben je hier precies op de juiste plek! We laten je zien hoe je dit zonder enige moeite kunt doen en waar je rekening mee moet houden. Laat oma’s beproefde

Lees meer "
Die besten pflanzlichen Proteinquellen für eine gesunde Ernährung
Dingen om te weten

De beste plantaardige eiwitbronnen 🌿 voor een gezond dieet

Het belang van plantaardige eiwitten voor een gezond dieet Eiwit is een belangrijke bouwsteen voor ons lichaam en plantaardige eiwitbronnen zijn een geschenk van de natuur. Ze zijn niet alleen gezond, maar ook ethisch en milieuvriendelijk. Waarom plantaardige eiwitten? Plantaardige eiwitten zijn niet alleen een uitstekend alternatief voor dierlijke eiwitten, ze hebben ook een aantal

Lees meer "
Molenverhalen

Salzburger Graanmolen aan boord van de Traumschiff MS Berlin

Salzburger Mühle 1987 aan boord van Traumschiff MS Berlin en een woedende treindienstleider die hen uit de trein wilde gooien. Werner Ultsch herinnert zich zijn cruise op de MS Berlin nog steeds. Onder geen beding wilde de enthousiaste pionier van de wholefoodkeuken zijn graanmolen in Salzburg opgeven toen hij als chef-kok vanuit Innsbruck vertrok voor

Lees meer "
Dingen om te weten

Het belang van volkorenproducten in een evenwichtig dieet

Het belang van volkorenproducten in een evenwichtig dieet Een evenwichtig en gezond dieet is de sleutel tot een lang en vitaal leven. Volkorenproducten spelen hierbij een essentiële rol. Ze zijn rijk aan belangrijke voedingsstoffen en helpen verschillende ziekten te voorkomen en het welzijn te verbeteren. Volkorenproducten komen van de hele korrel, waarbij alle delen van

Lees meer "
Winkelwagen
Scroll naar boven