8 insider tips voor het bakken

Pluizige marmercakes, heerlijke apfelstrudel en romige taarten – voor geoefende (amateur)bakkers is dit allemaal kinderspel. Maar met de juiste voorkennis kunnen zelfs beginnende bakkers slagen in elk bakproject, hoe ingewikkeld ook. 8 insider baktips om uw favoriete taarten vlekkeloos te bakken.

8 insider tips

  1. Om te voorkomen dat het deeg tijdens het kneden aan de deeghaken of de handen blijft kleven, is het goed om ze in te smeren met een beetje olie.
  2. Zeef de bloem en het bakpoeder zodat er later geen klontjes in het deeg komen.
  3. Bakblikken moeten niet met olie, maar met boter of margarine worden ingevet en vervolgens kort in de koelkast worden gezet. Zo absorbeert het deeg later in de oven niet meteen het vet.
  4. Voor een gelijkmatige warmteverdeling tijdens het bakken plaatst u de ovenschaal op het ovenrek en niet op de bakplaat.
  5. Voor fruittaartjes moet u het fruit bestuiven voordat u het in het beslag vouwt. Dit voorkomt dat het fruit in het deeg zakt.
  6. De bekende en aloude eetstokjestest wordt altijd aanbevolen bij het bakken van taarten. Prik daarvoor kort voor het einde van de baktijd met een houten stokje in het hoogste deel van de cake. Als het stokje vrij is van vochtige deegresten, is de taart klaar met bakken.
  7. Hetzelfde geldt voor het bakken van cake: als de cake te lang in de oven heeft gestaan en te droog is geworden, kun je kleine gaatjes prikken en besprenkelen met vruchtensap. Om de gaten te verbergen is het raadzaam de taart te bedekken met een glazuurlaag.
  8. Glazuur (vooral op cake) houdt beter als je er jam onder smeert.8 insider tips

We hopen dat je een of twee van onze 8 insider tips voor het bakken hebt kunnen meenemen. Als u vragen hebt, kunt u commentaar geven of een e-mail sturen naar j.fuschelberger@agrisan.at!

Het team van de
Salzburg Graanmolens
wenst u gelukkig bakken!

In het bericht van vorige week kunt u meer lezen over de
Kneedtechniek van strekken en vouwen >>

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven